Parkflat Pasadena - Zeist
Welkom in Pasadena
Over Pasadena
Historie
Voorgeschiedenis
Hotel Flat Pasadena
Nieuws
Wonen in Pasadena
Fotoalbum
Links
Contact
Zo vindt u ons
Sitemap

Hotel - Flat “Pasadena”

 

Eind vijftiger jaren werden de plannen voor een Hotel - Flat opgestart en uitgewerkt. De naam zou evenals de voormalige Burgemeester villa “Pasadena” zijn. Het initiatief voor dit project kwam van de N.V. Schaerwijder Bosschen en het bouwbedrijf Gaastra. De verbindende persoon in het project was de heer W.A. Storm de Grave. Hij was directeur van de N.V. Schaerwijder Bosschen en commissaris bij zowel Gaastra als Figi.

 

 

Het te bouwen hotel-flat “Pasadena” bevatte een aantal luxe flats in drie woonlagen. In de onderste twee woonlagen werden twee, drie en vierkamerflats gebouwd terwijl de bovenste woonlaag  in hoofdzaak één en twee kamerflats bestond. Direct naast de grote hal bevond zich het restaurant voor de bewoners en de hotelgasten. Afzonderlijke trappenhuizen verbonden de voordeuren van de flats op de eerst etage met de toegang tot de lift op de bovenste etage terwijl men via deze trappenhuizen tevens in het souterrain kon komen waarin voor elke flat een aparte bergruimte voorzien was.

 

Hotel Figi, gevestigd op het Rond, huurde een gedeelte van “Pasadena” en nam de exploitatie van het hotelgedeelte voor haar rekening. Het hotel gedeelte betrof de Verlengde Slotlaan vleugel.

Het restaurant lag op de begane grond met de keuken in het souterrain. ‘s-Avonds werden de maaltijden vanuit Figi geleverd en in de beperkte keukenaccommodatie verder afgewerkt. In de huidige bergingen in de kelder sliepen werknemers van het hotel en waren de sanitaire voorzieningen voor de medewerkers. Ook de toiletten voor de gasten van het restaurant waren daar gesitueerd. De appartementen op de kopse kant waren verhuurd aan vooraanstaande families. Verder verbleven in het hotel Amerikaanse officieren.

De  Amerikaanse officieren maakten deel uit van “Camp New Amsterdam”, de Amerikaanse legerbasis die deels in Zeist, deels in Soesterberg gehuisvest was.

De flats aan de Lindenlaan vleugel waren bestemd voor verkoop aan particulieren en zijn dus vanaf het begin particulier eigendom geweest.

Het eerste bestuur bestond uit de heren Storm de Grave, Ruijs, Gaastra en van Hal en mevrouw Pijnacker Hordijk.

De hotelactiviteiten werden in 1972 gestaakt. De exploitatie van het hotel was geen succes. Het complex was te kleinschalig en het lag te ver van Figi om als dependance te kunnen functioneren. Daarbij maakten ook te weinig vaste bewoners van het complex gebruik van de restaurantfaciliteiten.

 

 

Vereniging van Eigenaren Parkflat Pasadena  | info@parkflat-pasadena-zeist.nl